Regatul Unit

Windsor, un pas în lumea familiei regale

Ce părea a fi o zi obișnuită, fără nimic special plănuit, s-a transformat într-o vizită la castel. Nu vorbim despre orice castel, ci despre Castelul Windsor, care s-a dovedit a fi o surpriză cu adevărat plăcută.

Windsor, orașul

Orașul Windsor a fost construit și dezvoltat în jurul Castelului Windsor.

Este un oraș micuț, dar cu un stil aparte. Este împânzit de magazine, cafenele și restaurante, fluxul de turiști fiind foarte mare.

Windsor Royal Shopps este un loc perfect pentru shopping, iar dacă ai noroc, poate ajungi în perioada reducerilor.

O clădire cel puțin interesantă este „Crooked House”, a cărei construcție datează din anul 1687 și care astăzi găzduiește un magazin de bijuterii.

O altă particularitate a orașului o reprezintă diverse moduri de a evidenția dragostea, în general.

Fie că vorbim despre un tablou cu Meghan Markle și Prințul Harry, de suveniruri sau de o inimă mare de metal, încărcată de lacătele prinse de îndrăgostiți (într-o perioadă le găseai doar pe faimosul pod cu lacăte din Paris, acum sunt efectiv peste tot), love is in the air, cum s-ar spune.

Vremea a fost destul de capricioasă în ziua respectivă, când am ajuns era soare, apoi a plouat destul de tare vreo 10 minute, am văzut și curcubeul, iar până la urmă am reușit să ne bucurăm de vizita la castel pe o vreme liniștită.

Astfel am descoperit cum arată o zi obișnuită în Anglia.

Am vizitat Windsor cu câteva zile înainte de Crăciun, astfel că orașul era îmbrăcat în straie de sărbătoare.

Windsor, Castelul

Ei bine, acesta este un castel cu adevărat deosebit, iar asta se datorează îndeosebi faptului că este cel mai vechi și cel mai mare castel locuit, din lume.

Regina Elisabeta a II-a susține că ar fi reședința ei preferată, unde își petrece destul de des sfârșitul de săptămână.

Desigur că reședința de vară a reginei nu este deschisă publicului și este un paznic acolo, în permanență.

Apropo de regină, unul dintre locurile mele preferate din castel este cel în care sunt expuse cadourile primite de familia regală, de-a lungul timpului.

Erau expuse acolo niște daruri atât de prețioase, din toate colțurile lumii. De la bijuterii, arme lucrate până la cel mai mic detaliu, la obiecte unicat, specifice locului de unde proveneau. Am rămas impresionată de ceea ce am văzut.

Dar castelul are mult mai multe de oferit, precum casa păpușilor, tablouri, piese de mobilier spectaculoase și nu în ultimul rând, exteriorul remarcabil.

Suprafața castelului este de 5 hectare, iar o clădire care merită menționată este Capela St.George. Aici a avut loc și cea mai recentă nunta regală, cea dintre Meghan Markle și Prințul Harry, iar de-a lungul timpului au avut loc multe astfel de ceremonii.

Din păcate, nu este permis să fotografiezi interiorul castelului sau al capelei, așa că va trebui să mă credeți pe cuvânt sau să mergeți și să vedeți cu ochii voștri cât este de minunat locul acesta.

Prețul unui bilet întreg este de 23,50 lire, iar pentru a vă planifica vizita, vă recomand să consultați programul de pe site-ul lor oficial, pentru că sunt zile în care regina este acolo, iar accesul în interiorul castelului nu este permis.

Vreau să mai spun că am reușit să filmez un gardian care patrula acolo la castel și este destul de fascinant să îl privești.

Desigur că tot ce îmi trecea prin minte era întrebarea: la ce se gândește omul ăsta cât e ziua de lungă, în timp ce se mișcă de colo-colo?

Windsor este un loc ce merită vizitat, fără doar și poate. Dacă ajungeți la Londra și dispuneți de mai mult timp, vă recomand să includeți locul acesta în itinerarul vostru.

A doua zi am petrecut-o în Londra, o minunăție de oraș, despre care am scris aici.