Italia

Retrospectiva anului 2017 | Pe unde am mai umblat

Pentru că blogul are o vechime de doar șapte luni, m-am gândit că ar fi interesant să privim puțin în urmă și să ne întoarcem în anul 2017, anul în care au început să se înmulțească călătoriile.

O să vă spun doar câteva cuvinte despre fiecare loc, ca mai apoi să fac un articol întreg despre fiecare în parte, dacă nu am făcut-o deja.

Articolele postate până în acest moment au fost scrise într-o ordine aleatorie, sau mai exact după cum am simțit, nu am respectat o ordine cronologică.

Pisa, Italia – luna aprilie

Despre Pisa este un articol întreg pe blog, pe care îl găsiți aici. După cum îi spune și titlul, este unul dintre orașele mele preferate din Italia.

Este un oraș mic, cochet, tipic italienesc, cu o atracție turistică cunoscută la nivel mondial. Ce îți poți dori mai mult? Unde mai pui că este și foarte aproape de mare. În acest sens, îți recomand Marina di Pisa.

Padova, Italia – luna mai

Când mă gândesc la Padova îmi vin în minte două lucruri, catedrala Sfântului Anton de Padova și piața centrală Pratto della Valle.

Catedrala este a doua ca mărime din Italia și are o arhitectură deosebită. De asemenea, are parte de foarte mulți vizitatori, iar asta se datorează și faptului că adăpostește moaștele Sfântului Anton.

Despre Pratto della Valle pot să îți spun că se întinde pe o suprafață de 90,000 metri pătrați și este una dintre cele mai mari piețe din Europa. În centrul pieței este un parc superb, înconjurat de 78 de statui.

Deși am petrecut doar câteva ore acolo, pot spune că Padova este un oraș frumos, ce merită vizitat.

Milano, Italia – luna mai

Milano este orașul din Italia care nu ocupă un loc fruntaș în topul preferințelor mele.

Desigur că mi-a plăcut Domul din Milano, emblema orașului, are o arhitectura pe care nu o poți compara cu nici o altă catedrală, detaliile sunt nemaipomenite și te sfătuiesc să urci neapărat pe acoperiș, priveliștea e superbă!

Imediat lângă Domul din piața centrală, o să găsești vestita Galerie Vittorio Emanuelle II. Nu știu cât de mulți se încumetă la o sesiune de shopping în interiorul Galeriei, având în vedere că domină magazinele precum Prada, Gucci, Versace, Louis Vuitton și alte nume importante din industria modei, dar e de admirat arhitectura și acoperișul din sticlă.

Un loc care mi-a plăcut la Milano, este Castelul Sforzesco, cu parcul lui, unde te puteai odihni liniștit după o zi de umblat prin oraș.

Roma, Italia – luna mai

Roma este un oraș care nu are nevoie de nici o descriere. Știm cu toții că este capitala Italiei și se rezumă la o simplă descriere, este un muzeu în aer liber.

Articolul despre Roma îl găsești aici.

Pe scurt, îți reamintesc să vizitezi Colosseum-ul, Fontana di Trevi, Piazza Navona, Pantheon-ul, Altare della Patria, Columna lui Traian, Castelul Sant Angelo, Piazza di Spagna și nu în ultimul rând, Vaticanul.

Primăvara este o perioadă excelentă pentru a străbate străzile Romei.

Verona, Italia – luna iulie

Romeo și Julieta, sună cunoscut? Cu siguranță, este cea mai cunoscută și tragică poveste de dragoste din toate timpurile.

Ce să vezi? La Verona vei găsi Casa Julietei, cu vestitul balcon.

Dar Verona este mai mult de atât, este un oraș splendid, cu faimoasa Arenă, unde se țin concerte care mai de care, cu un centru vechi frumos, în care îți este mai mare dragul să te plimbi, cu multe gelaterii, care te ademenesc cu aromele și culorile lor.

Cinque Terre, Italia –  luna august

Cinque Terre, care s-ar traduce în limba română Cinci Pământuri, este cel mai impresionant loc pe care l-am văzut vreodată.

Îi consider niște norocoși pe oamenii care locuiesc acolo, chiar dacă sunt destul de izolați și orășelele lor au fost asaltate de turiști, ei au știut să profite de pe urma lor.

Trebuie să vă spun că Cinque Terre este format din cinci localități, după cum urmează: Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza și Monterosso al Mare.

În anul 2017, am reușit să vizităm doar Riomaggiore, urmând ca în anul următor să mai vedem trei.

Corniglia a rămas nevizitat.

Despre toate astea, veți citi într-un articol separat, unde le voi include pe toate și o să vă spun și care este preferatul meu.

Veneția, Italia – luna noiembrie

De-a lungul timpului am vizitat Veneția de mai multe ori, îmi amintesc că prima întâlnire cu acest oraș impresionant am avut-o chiar de ziua mea, dar atunci am fost pe fugă și nu e cel mai bun mod de a vedea orașul.

Veneția este unul dintre cele mai vizitate orașe, este asaltat zilnic de mii de turiști, printre care trebuie să te strecori, mai ales în zilele de weekend, de aceea recomand și străduțele lăturalnice, nu doar drumul principal, cel care pleacă de la gară spre Piața San Marco.

Oricum ar fi, Veneția este una dintre comorile Italiei și ar fi păcat să nu vezi măcar o dată în viață un astfel de oraș, în care canalele și bărcile au luat locul șoselelor și mașinilor.

Anul 2017 a fost anul Italiei, țara de care m-am îndrăgostit iremediabil și care mi-a oferit niște experiențe de neuitat.

În acest sens e un citat care mie îmi place și redă foarte bine ceea ce simt eu față de țara asta. Sună cam așa:

„Poți avea tu Universul, dacă pot să am eu Italia.” – Giuseppe Verdi, compozitor