Italia

Parcul „Italia în miniatură” din Rimini

Parcul tematic Italia in miniatura este un loc cu adevărat special, unde te poți bucura de frumusețile Italiei și ale Europei într-un singur loc, pe o suprafață de aproximativ 85.000 mp.

În interiorul parcului sunt expuse 273 de clădiri în miniatură, iar acestea sunt realizate la o scara de 1:25, respectiv 1:50, reprezentând obiectivele turistice importante din toate provinciile Italiei și unele din Europa.

Pentru a întregi peisajul, s-a folosit un număr de 10.000 de plante și 5.000 de arbori în miniatura.

Parcul este situat în Viserba, lângă Rimini și se află la o distanță de 25 km de San Marino.

Italia in miniatura are de oferit mult mai multe, pe lângă turul miniaturilor din parc și voi începe cu partea mea preferată și anume reproducerea Veneției, la care s-a lucrat 9 ani pentru a ajunge la acest rezultat.

Aceasta este amplasată pe o suprafață de 12.000 mp și o poți admira plimbându-te cu barca pe replica Canalului Grande, iar aici clădirile sunt reproduse la o scară mai mare, Clopotnița din Piața San Marco măsurând 20 de metri înălțime.

Pe lângă Mica Veneție, mai poți admira o seră cu plante și diferite specii de papagali sau poți face o plimbare cu trenulețul, astfel că poți admira parcul și de la înălțime.

În interiorul parcului există și un cinema 7D, precum și spații de joacă pentru copii.

De asemenea, pentru iubitorii de adrenalină, este amenajat un circuit pe apă, cu suișuri și coborâșuri, pe care îl parcurgi la bordul unui arbore decupat.

Înainte de a lăsa pozele să vorbească, vreau să vă spun că parcul este deschis din anul 1970 și are în jur de 400.000 de vizitatori anual.

Reproducerile sunt lucrate până la cel mai mic detaliu iar materialul folosit la confecționarea acestora este spuma de rășină.

În interiorul parcului circulă 17 trenuri în miniatură pe circuite special amenajate.

Prețul unui bilet diferă în funcție de perioada în care ajungi să vizitezi parcul, însă pentru perioada martie-octombrie, prețul biletului pentru un adult este de 23 euro.

Pentru mai multe informații legate de tarife și orar puteți vizita site-ul oficial al parcului.

Aceasta este doar o mică parte din cele 273 de exponate.

Chiar dacă am văzut o parte din acestea în mărime naturală, a fost interesant să le văd din nou în miniatură și pe toate în același loc și am rămas impresionată de ceea ce poate realiza mâna omului.

Dacă sunteți în vacanță la Rimini sau în excursie la San Marino, vă recomand cu căldură să vizitați minunăția asta de parc.