Diverse Italia

Jurnal de călătorie din timpul pandemiei

Iată că se împlinește un an de când viețile noastre au fost date peste cap de acest virus și de pandemia ce a urmat.

Cum a fost anul acesta pentru mine, din punct de vedere „calătoricesc”?

Concluzia la care am ajuns este că se putea și mai rău.

Să o luăm pe rând.

Ianuarie 2020

Nici o grijă.

Am fost la o expoziție tare faină de mașini și motociclete la Ferrara, Italia. Acolo am văzut un Fiat 500 făcut din lemn și probabil cel mai lung scuter Vespa care există. Pe lângă asta, erau și alte bijuterii de mașini expuse și tarabe cu tot de felul de obiecte pentru colecționari.

Un alt loc în care am ajuns a fost Festivalul lanternelor de la Bologna, Italia. Am scris despre asta aici.

Februarie 2020

Dacă aș fi știut ce urmează, probabil că aș fi ales o țară pe care îmi doream mult să o vizitez și aș fi cumpărat bilete de avion pentru destinația respectivă.

Din fericire, am vizitat Vicenza, Italia, am fost la târgul de antichități din centrul orașului, am mâncat o pizza și am reușit să vedem Teatrul Olimpic, un loc cu adevărat deosebit.

Pe la mijlocul lunii am dat o fugă la munte(stațiunea Abetone, Italia) și cam la asta s-a rezumat luna februarie.

Martie 2020

Ei bine, de aici lucrurile încep să se schimbe.

Îmi amintesc că era 8 martie când am plecat la Bolzano, Italia. Acolo erau 8 cazuri de COVID-19. Încă nu se purtau măști și lumea era destul de relaxată. George a plecat pe pârtie și eu am rămas să vizitez orașul. Am scris despre toată experiența aici.

Aprilie 2020

Aici nu sunt multe de spus, pandemia a atins cote maxime în perioada asta.

Nu am plecat mai departe de magazinul de peste drum, iar terasa apartamentului ne-a fost alinarea.

Aprilie a fost și luna în care am început să devorez cărți, acestea devenind un refugiu pentru mine.

Mai 2020

Luna mai ne-am petrecut-o plimbându-ne cu bicicleta, am făcut o drumeție pe unul din dealurile din Colli Euganei și am vizitat grădina zoologică, unde nu prea am văzut picior de om.

Iunie 2020

Ah, probabil luna mea preferată de anul trecut.

Cu ce să încep? Ne-am pus piscină pe terasă, spațiul ne-a permis și nu am stat pe gânduri.

Dat fiind faptul că restricțiile nu au mai fost atât de dure, au venit și prietenii noștri din Germania și a fost o perioadă ce părea să fie lipsită de orice grijă.

Am fost și la mare, unde ne-am bucurat să vedem că nu era aglomerat, ceea ce te făcea să te simți în siguranță.

Apoi a urmat vacanța din Toscana, iar aici îți recomand articolele despre cea mai faină cazare la care am stat vreodată și cel despre San Gimignano.

Luna iunie a fost și cea în care am luat decizia de a ne muta în alt oraș. Astfel că a început nebunia cu împachetatul, dar și nostalgia la gândul că plec dintr-un loc unde m-am simțit excelent.

Atașez poza prin care mi-am luat rămas bun de la Rovigo, locul care mi-a fost casă o bună perioadă de timp.

Iulie 2020

Luna iulie a fost cea în care ne-am mutat. Aici avem prieteni foarte buni și asta a făcut să fie totul mai ușor.

Orașul nu ne era complet străin, mai fusesem de câteva ori aici și ne plăcea.

Faptul că locuim la nici 20 km de mare mă face foarte fericită. Astfel, că luna iulie am frecventat marea destul de des, iar de ziua mea am decis să rămânem cu cortul, peste noapte. A fost o aniversare frumoasă, iar dacă vrei să vezi ce am învățat până la vârsta asta, intră aici.

August 2020

Marea a rămas o constantă și în luna august, dar am ajuns și pe munte. A fost o experiență deosebită, m-a impresionat mult faptul că se vedea marea de pe vârful muntelui.

August mi-a oferit prilejul să descopăr un oraș, care mi-a intrat la suflet atât de tare încât mi-am dorit să mă mut acolo. Vorbesc despre Lucca, Italia. Promit să îl vizitez așa cum trebuie și să scriu și un articol despre el.

Livorno, Italia este un alt oraș deosebit, situat la malul mării. Am petrecut doar câteva ore acolo dar mi-a plăcut, Terasa Mascagni e un loc pe care nu trebuie să îl ratezi.

Apoi, a mai fost Parcul Natural San Rossore, Italia, unde căprioarele umblă libere, sunt obișnuite cu oamenii și stau la poze, iar pe lângă asta există și un hipodrom, multe trasee prin pădure și un restaurant, în caz că ți se face foame.

Se pare că luna august a fost plină de locuri frumoase și nici nu am ajuns la vacanță. Vacanță e mult spus, am decis să facem un tur de trei zile prin Toscana. Nu îți spun mai mult, decât că a fost ceva nemaipomenit și voi scrie un articol amănunțit despre asta.

Septembrie 2020

Atunci a avut loc primul meu zbor pe anul trecut. Am mers acasă, după nouă luni de zile în care am stat departe de ai mei. Dorul de acasă devenise destul de puternic și asta începea să mă afecteze din punct de vedere psihic și emoțional.

Mi-am luat inima în dinți și cu toată pandemia m-am încumetat să mă urc în avion. Pot să spun că am avut un mare noroc, în jurul meu nu era absolut nimeni.

Ultimele zile din septembrie au fost călduroase și le-am petrecut la țară, unde am profitat de aerul curat.

Octombrie 2020

Prima jumătate a lunii octombrie i-am dedicat-o mamei mele, la Brașov, iar a doua jumătate am stat în carantină, înapoi în Italia.

Cât am fost plecată, George a găsit un loc în care să ne mutăm, unde locuim și în prezent și ne place foarte mult.

Să spunem că cele două săptămâni de carantină nu au fost cele mai rele.

Noiembrie 2020

Luna noiembrie a fost despre renovat și acomodat.

Am explorat zona și nu am plecat mai departe de parcul natural care se află în apropiere.

Atunci când spun parc mă refer la un loc de dimensiuni urieșești. Are 24.000 de hectare, dar o să îți povestesc mai multe despre el într-un articol detaliat.

Decembrie 2020

Decembrie a fost despre timp petrecut cu prietenii, citit, gătit și plimbări scurte, prin apropiere.

Mai mult de o ieșire în centrul orașului nu am făcut.

Ianuarie 2021

O plimbare printr-un centru ce părea abandonat, o fugă la mare și un minim de libertate, de care am profitat și ne-am întors la Lucca, pentru târgul de antichități, iar aceea a fost și ziua în care am băut o cafea la terasă și am mâncat la restaurant după muuult timp.

În luna ianuarie s-a mărit și familia, atunci când l-am adoptat pe Leo, motanul nostru.

A fost o lună bună.

Februarie 2021

Luna trecută a fost ca o gură de aer proaspăt, am mers cu prietenii la munte (tot la Abetone, unde am fost și anul trecut, tot în luna februarie), unde am văzut prima zăpadă pe iarna asta, ne-am distrat, am făcut oameni de zăpadă, am făcut poze, iar seara am stat la povești la gura sobei, acompaniați de pizza și vin.

În rest, am avut parte de niște temperaturi foarte faine pentru luna februarie, astfel că am ieșit destul de des la plimbare cu bicicleta și cu motorul.

Martie 2021

Iată că am ajuns la zi cu jurnalul și pot să spun doar că nu am nimic de raportat deocamdată pe luna martie.

O să închei cu o fotografie realizată ieri și care mi se pare a fi deosebită.

Dacă ai ajuns până aici îți mulțumesc și, sper că nici experiența ta cu pandemia nu a fost una atât de rea și că ai reușit să vezi ceva bun în fiecare zi, așa cum am încercat să fac și eu.

Un sfat din partea mea, dacă îmi permiți, este să te conectezi cu natura cât mai mult, asta nu îți poate face decât bine.

Îmi doresc să ne păstrăm optimismul și să sperăm la mai bine. Multă sănătate!